Piarista Pedagógiai Alapképzés (2012-)

A piarista rend régi vágya valósult meg azzal, hogy az „evangelizáló iskola” ideáljának elérését célzó 120 órás akkreditált tanártovábbképzést tervezett meg, és  indított el, amellyel a rend minden iskolájában dolgozó pedagógust szakmailag támogatni tudnak, és amely képes a piarista karizmát hordozni és továbbadni.

A képzés a PIPA (Piarista Pedagógiai Alapképzés) nevet kapta a keresztségben. A tanév során 5 alkalommal találkoztunk 2 tucat pedagógussal, hogy a képzés 5 alapüzenetét bennük elmélyítsük:
„Éld a hivatásod! Egyénileg kísérd a tanítványaid! Formáld az osztályközösséged! Teamben dolgozz! Légy evangelizátor!”

A tanítás, a kísérés, a tanácsadás, a szupervízió, a tapasztalati tanulás, a dráma és az élménypedagógia teljes arzenálját felvonultatta a 4 tréner és a 2 szerzetes, hogy az üzenet ne csak a fejekbe, hanem a szívekbe is megérkezzen és jó talajba jó magként hajtást hozzon, gyökeret növesszen. Az innováció és az úttörés minden öröme és fájdalma velünk volt ezen az unikális úton, amelyre nem csak hálával gondolunk vissza, hanem folytatjuk is az új tanévben fejlesztve, csiszolva azt az első kör tapasztalataival.