4. konferenciánk: Egyházi közösségfejlesztés

2017. február 17-én Egyházi közösségfejlesztés 2017 címmel egész napos konferenciát rendeztünk az NCD Hungary-vel partnerségben a Lágymányosi Ökumenikus Központban.

Az egész napos találkozó azt célozta, hogy közös gondolkodásra és tapasztalatcserére hívja felekezettől függetlenül mindazokat, akik ma Magyarországon a keresztény közösségek (gyülekezetek, plébániák, lelkiségi mozgalmak, szerzetesrendek stb.) szolgálatában dolgoznak. A konferencián képviseltette magát a fejlesztői világ: szervezetfejlesztéssel, vezetőfejlesztéssel, közösségfejlesztéssel foglalkozó szakemberek és csoportok, valamint a sokféle közösség képviselői, vezetői, felelősei – lelkészek és laikusok egyaránt.

A konferencia a meghirdetés utáni első héten elérte a résztvevői maximumot; a zsúfolásig telt termekben reggeltől késő délutánig zajlottak plenáris előadások, eszmecserék, kerekasztal-beszélgetések, illetve workshopok, mintegy 200 fő részvételével.

Plenáris előadást Pál Feri atya, Máté-Tóth András professzor, illetve az NCD Hungary képviseletében Süveges Gergő és Margit tartottak.

A délelőtti kerekasztal-beszélgetésen a közösségek helyzetéről beszélgettünk öt felekezet lelkészeivel.

A workshopokon a többi között a közösségfejlesztés és spiritualitás, a női és férfi közösségek, a közösségvezetés, a szupervízió és a Természetes Közösségfejlődés kérdéseit vitatták meg kisebb csoportokban a résztvevők.

A konferencia zárásaként keresztény blogok és honlapok szervezőit hívtuk beszélgetésre, hogy meghallhassuk az egyház friss és fiatalos hangját.

 

Egy rövid összefoglaló:

Három előadás felvétele:A konferencia programja:

Képgaléria: